Vilde Frang Bjærke møter Hans Olav Brenner – Onsdag 29. mai, kl. 1900 Friscena (og torsdag 30. mai, kl. 1900, Præstgar’n) 

Vilde Frang Bjærke – fiolin 
Gunnar Flagstad – piano 
Hans Olav Brenner – journalist

 

Det legendariske musikkmagasinet the Strad har skrevet om det viktigste som rører seg på strykersiden i den klassiske musikkverden siden 1890-tallet. Å bli omtalt i dette bladet, om så bare i en liten notis, er å betrakte som en aldri så liten ære. At The Strad velger å tapetsere forsiden på desemberutgaven i 2018 med et helsides foto av Vilde Frang Bjærke, med teksten: «VILDE FRANG – The Norwegian violinist on her unusual path to international acclaim», og en tilhørende firesiders artikkel inne i bladet, sier derfor det meste om hvilken enestående posisjon denne fortsatt relativt unge norske fiolinisten har opparbeidet seg i det internasjonale musikklivet i dag. For å ta et annet nærliggende eksempel: Få musikere får æren av å opptre som solister med Berlin-filharmonien. Vilde Frang har passert nåløyet. Med glans. Og ikke bare én gang. Etter å ha debutert med dette sagnomsuste orkesteret og deres sjefsdirigent Sir Simon Rattle i Røros kirke i mai 2016, i et direktesendt konsertprogram sendt ut til millioner av seere over hele verden, ble hun sporenstreks reengasjert til ny konsert, denne gangen på orkesterets egen hjemmebane i Berlin i desember 2017. Og slik fyker dagene av sted. Ledende orkestre, festivaler og orkestre over hele verden står i kø for å engasjere denne helt spesielle musikeren som alltid byr på personlighet, ekthet og engasjement i spillet sitt, kombinert med et saftig instrumentalt overskudd som både imponerer og begeistrer.  

At en musiker av et slikt format velger å rydde plass til ikke mindre enn TO konserter i Gjøvik kommune denne våren, én på Friscena på Gjøvik kultursenter og én på Præstgar’n i Snertingdal(!), er ekstremt inspirerende og gledelig (og ørlite grann oppsiktsvekkende). Ikke mindre gledelig er det at NRK-profil og stjernejournalist Hans Olav Brenner, Landåsbygdingen som gjennom mange år har bidratt til å bevare, ja sågar øke, den norske leselysten gjennom sine glimrende bokprogrammer, har takket ja til å være med på leken! Takket ja har også pianist og førsteamanuensis ved Norges Musikkhøgskole, Gunnar Flagstad. Som en av landets mest aktive pianister, og ettertraktet medspiller for “alt som kan krype og gå” av strykere her til lands, har han spilt med Vilde Frang tidligere også. Nå er det imidlertid flere år siden sist, og det ligger an til en inspirert musikalsk “reunion” når Vilde og Gunnar gyver løs på noen av sine musikalske favoritter. Kombiner dette med at Vilde og Hans Olav i felles samtale gyver løs på livets og musikkens store og små spørsmål (med Gunnar som udisiplinert sidekommentator), og du skjønner at den siste Resonanskonserten før sommeren blir en begivenhet du ikke vil gå glipp av. 

Kjøp billett Friscena 29/5

Kjøp billett Prærstgar’n 30/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *