Tango! – Onsdag 8. mai, kl. 1900, Friscena 

Per Arne Glorvigen – bandoneon 
Mari Birgitte Bølgen Halvorsen – fiolin 
Steinar Haugerud – bass 
Steinar Refsdal og Cyrena Drusine – dans 

Gled dere til en herlig og gloheit aften når Per Arne Glorvigen med musikere og dansere feier over Resonansgulvet. Nå blir det Tango! 

 

Når vi først skal ha tango på programmet, ønsker vi å vise denne fantastiske kunstformen i sin fulle og hele bredde. Tango er som en liten opera, der sensualitet, poesi, kammermusikk, sang og dans smelter sammen til et fyrrig, latinsk felleskunstverk. 

 

Dovringen Per Arne Glorvigen er i høyeste grad en av de store stjernene på den internasjonale tangohimmelen. Bandoneonferdighetene og tangointeressen har ledet ham fra Dovre til Paris og Buenos Aires, og ut til konsertscener i hele verden. Han har gjort internasjonal karriere som solist på bandoneon med orkestre som BBC Symphony OrchestraStaatskapelle Dresden og Oslo-filharmonien, og blant hans tallrike samarbeidspartnere finner vi fiolinisten Gideon Kremer og Alban Berg-kvartetten. 

 

Denne kvelden tar Per Arne publikum gjennom bandoneonets forunderlige reise. Fra tyske menighetshus på 1800-tallet går turen videre til de livlige bordellene, barene og dansehallene i Buenos Aires tidlig på 1900-tallet, før den kulminerer med Piazzollas og Glorvigens fornyelse av sjangeren, som nå har fått plass i dagens konsertsaler. 

 

Men ingen tango uten dans! Cyrena Drusine startet sin karriere som ballettdanser i New York, men ble fullstendig bitt av tangobasillen da hun studerte i Buenos Aires. Siden har hun vært finalist i verdensmesterskapet i tango, og turnert verden rundt som tangodanser. Hun har funnet en dansepartner i norske Steinar Refsdal som ble så fascinert av tangoen at han flyttet til Buenos Aires i 18 måneder for å lære mer. Et stort norsk publikum kjenner tangoparet fra tv-skjermen, der de endte opp som finalister i Norske Talenter. 

 

Velkommen til forføreriske rytmer, rå sensualitet og rødmende øreflipper i tangoens vold. 

Kjøp billett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *