Kammermusikalske invensjoner – Onsdag 10. april, kl. 1900, Friscena 

Alina Ibragimova – fiolin 
Nils Mönkemeyer – bratsj 
Christian Poltéra – cello 
William Youn – piano

 

Det er nesten så vi klype oss litt i armen for å sjekke om det faktisk medfører riktighet at dette stjernelaget av internasjonale toppmusikere tar turen ens ærend til Gjøvik og Resonans for å framføre noe av den flotteste musikken som noensinne er skrevet for klaverkvartett. Joda; riktignok er fiolinisten Alina Ibragimova (Russland), bratsjisten Nils Mönkemeyer (Tyskland), cellisten Christian (Sveits) og pianisten William Youn (Sør-Korea) allerede ute på Tysklands- og Belgia-turné i april med dette herlige Mozart/Mahler/Brahms-programmet, men Gjøvik er ikke akkurat et sted du bare svipper innom “siden du likevel er i Hamburg”. Uansett: Det er akkurat det denne gjengen gjør. Og tusen takk for det! Her snakker vi en kammermusikalsk konsertbegivenhet det lukter svidd av. Den eneste i sitt slag i Norge (eller Skandinavia eller Norden, om du vil). Billetter må kjøpes raskt. Dumt å gå glipp av dette fordi du ville vente og se om det dukket opp en enda kulere konsert samme dag…

 

Kort om musikerne: Alina Ibragimova er født i Russland i 1985. Etter å ha fått sin første musikkundervisning på Gnesin musikkskole i Moskva, flyttet hun som 10-åring med familien til England for å gå på Yehudi Menuhin School i London. Siden har alle karrierepiler pekt oppover, og hun er nå regnet som en av de mest spennende fiolinistene i sin generasjon. Nils Mönkemeyer er født i Tyskland i 1978. Fram til han var nitten var det fiolin som gjaldt, men som musikkstudent i Hannover fant han ut at bratsj var enda artigere. Heldigvis for resten av musikkverden (og ikke minst plateselskapet Sony), som med Nils Mönkemeyer har fått en bratsjambassadør uten sidestykke. Christian Poltéra er født i Sveits i 1977. Etter å ha studert med blant andre Heinrich Schiff i Wien og Salzburg, har han etablert seg som en særdeles ettertraktet kammermusiker, og solist med blant annet München-filharmonien, Leipzig Gewandhaus Orkester, Los Angeles Philharmonic, Orchestre de Paris og BBC Symphony Orchestra. William Youn er født i Sør-Korea i 1982. Sin tidlige musikkundervisning fikk han i Korea, og etter hvert USA, før han som student havnet i Tyskland. Der har han slått seg ned på permanent basis, men pianistjobben bringer ham stadig til alle verdenshjørner, fra Berlin via Seoul til New York, blant annet som solist med orkestre som Cleveland-orkesteret, München-filharmonien, Marinsky Theater og Seoul Filharmoniske orkester. 

Kjøp billett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *