Tirsdag, 3. april kl. 20.00: Wolf Valley – Friscena

Wolf Valley er (i tillegg til å være et artig ordspill på navnet til ensemblets leder Eyolf Dale) noe av det flotteste vi har opplevd på en konsertscene det siste året. Vi var blant de heldige i salen da dette 9 mann sterke musikerkollektivet, bestående av Eyolf Dale, piano, Per Zanussi, bass, Gard Nilssen, trommer, André Roligheten, sax/klarinett, Hayden Powell, trompet, Kristoffer Kompen, trombone, Rob Waring, vibrafon og Adrian Løseth Waade, fiolin, leverte en uforglemmelig konsert på Victoria jazzscene i desember 2016. Oppmerksomme Resonansere fikk kanskje med seg TV-versjonen av konserten, som ble sendt i november 2017 (jada: NRK var også til stede), men ingenting slår uansett live-opplevelsen. Den får du i Resonans 3. april, om du da ikke heller vil høre ensemblet i London noen dager senere (men hvorfor dra over bekken etter vann…?). 

Pianist, komponist og førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole, Eyolf Dale, er av de mest spennende navnene i norsk musikkliv for tiden. Han ble spellemannsnominert både i 2014 og 2016, han har spilt på mer eller mindre alt som kan krype og gå av norske jazzfestivaler og -scener, og har ellers opptrådt både i USA, Tyskland, Nederland, Polen, Tsjekkia, Finland, Estland, Danmark, Sverige, Japan, England, Irland, Sør-Afrika, Tanzania, Sør-Korea, Italia og Kina. I grunnen på høy tid med en konsert på Gjøvik, sier nå vi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *