Mandag 26. februar, kl. 20.00: Paul Lewis – Friscena

«Det er vel sikkert fåfengt å ønske seg Lewis tilbake til Gjøvik, som han fant plass til mellom konserter i London og New York og en masterclass på musikkhøgskolen i Oslo. Men det er lov å håpe – så lenge man har Resonans er alt åpenbart mulig.» Dette skrev Oppland Arbeiderblad etter den britiske pianisten Paul Lewis sin sensasjonelle framføring av de 3 siste Beethoven-sonatene i Blackboxen 8. november 2015. Og, joda; nå er det ikke lenger nødvendig bare å håpe, nå er det bare å begynne å glede seg! Mandag 26. februar er Lewis tilbake i Resonans, denne gangen med et håndplukket Haydn/Beethoven/Brahms-program.

The Herald skriver om Paul Lewis: “Let me shout this loud: here is one of the great Beethoven performances of the age, from one of the greatest Beethoven pianists of our time”. New York Times hevder følgende: “His playing is by turns delicate, incisive, mysterious, punchy: whatever seems called for”, mens Gramophone har dette å melde: “Faced with such excellence, a mere critic can only abandon paper and pencil and listen to this heroic but deeply moving artist with awe and amazement.” Slik kunne vi fortsette å sitere anmeldere fra alle verdenshjørner. Paul Lewis er, for å si det enkelt, en av verdens aller fremste pianister. At han nå for andre gang på tre år finner tid til å besøke en liten konsertserie i en norsk småby, innimellom engasjementer i Tokyo, Melbourne, Singapore, Vancouver, Brussels, Florence, Edinburgh osv., er smått utrolig, og sier mye om den spesielle stemningen som oppsto i møtet mellom Lewis og Resonanspublikummet i november 2015. Lewis gleder seg til å komme tilbake. Vi kan knapt vente til han er her igjen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *