Onsdag 15. november kl. 20.00: The HyPer(sonal) Piano Project med Morten Qvenild og Gard Nilssen – Friscena

Bare i Kina finnes det flere titalls millioner pianister. I hele verden snakker vi antakelig godt over hundre millioner. Men det finnes bare én Morten Qvenild.  De siste femten årene har han vært en av de mest kreative og innovative stemmene på den europeiske musikkscenen. Han har medvirket på godt og vel 50 CD-utgivelser med blant annet In the Country, Solveig Slettahjell, Susanne Sundfør, Ingrid Olava, Arve Henriksen, Nils Petter Molvær, Marit Larsen, Shining og Jaga Jazzist. Han er spellemannsnominert, og dekorert med Kongsberg Jazzfestivals musikerpris 2007 og Molde Jazzfestivals «Jazz-Intro»-pris 2004. Med prosjektet HyPer(sonal) Piano, hvor det akustiske flygelet ved hjelp av avansert elektronikk plutselig blir i stand til å skape lyder ingen visste fantes, har han skapt et helt unikt instrument og en helt unik musikalsk verden. Det er popmusikk. Det er Olivier Messiaen. Det er James Blake. Det er metall, elektroner, eufori og grubling. Det er melodier. Det er de mørke akkordene. Det er det skimrende lyset. Og det er Gard Nilssen, Qvenilds musikalske makker, som trollbinder ethvert publikum med sitt fantastiske slagverkspill.

Comments are closed