Onsdag 13. september kl. 19.00: Jeanne d’Arc og 20 fingre – Ås kirke

I god Resonansånd har vi gleden av å presentere et splitter nytt prosjekt med lokal forankring: stumfilmkonserten Jeanne d’Arc i Ås kirke; et samarbeid mellom Toten kirkeakademi, Toten filmklubb og Resonans! I 1928 lagde den danske regissøren Carl Theodor Dreyer stumfilmen Jeanne d’Arc, basert på historien fra 1400-tallet. Renée Jeanne Falconettis Jeanne d’Arc regnes som en av filmhistoriens fremste og fineste rolletolkninger, og Dreyers film er fortsatt rangert som en av de beste filmene som er laget på verdensbasis – et referanseverk for regissører og skuespillere. Tradisjonelt ble stumfilmer alltid ledsaget av live piano- eller orgelmusikk. Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad i pianoduoen 20 fingre har fått rollen som stumfilmpianister, og vil velge musikk fra øverste romantiske hylle, med utgangspunkt i Franz Schuberts udødelige musikalske univers. Slik sett blir denne kvelden ikke bare et møte mellom ulike kunstarter, men også ulike tidsepoker. «De spilte med uanstrengt samhørighet og leverte dramatikk og romantisk eleganse på lekende vis» og «Dette er musikkformidling på høyt nivå». Slik beskriver Oppland Arbeiderblad 20 fingre, som har travle dager for tiden, med engasjementer på blant annet Oslo Grieg festival, Halvorsen musikkfest, Gloppen musikkfest, Valdres sommersymfoni, og en rekke konserter i mange av landets større kammermusikkserier. Duoen har imidlertid aldri spilt i Ås kirke før, og ser fram til filmmusikkspilling på Toten!

Comments are closed