Onsdag 13. desember kl. 20.00: Hans Olav Brenner møter Vilde Frang Bjærke

Årets siste Resonanskonsert byr på et eksklusivt møte mellom NRK-profil og journalist Hans Olav Brenner og fiolinist Vilde Frang Bjærke, med pianist Gunnar Flagstad som entusiastisk medspiller og udisiplinert sidekommentator. Vilde Frang Bjærke er midt i en stor internasjonal karriere som går utenpå det meste i norsk sammenheng. I mai 2016 debuterte hun som solist med Berlin-Filharmonien og sjefsdirigent Sir Simon Rattle i Røros kirke, i et direktesendt konsertprogram sendt ut til millioner av seere over hele verden. Det gikk ikke lang tid før hun ble reengasjert: i slutten av desember 2017, bare noen dager etter at hun har vært på Gjøvik og spilt i Resonans, står Frang Bjærke på ny på scenen med Berlin-Filharmonien og Rattle, denne gangen i Filharmoniens eget hus i Berlin! Vilde Frang fjetrer hele den internasjonale pressen for tiden. Hør for eksempel hva Stuttgarter Zeitung skriver: «Ikke bare mestrer Vilde Frang alt det tekniske, men det er hvordan hun bruker teknikken, som om fiolinen var en menneskestemme, hun snakker gjennom fiolinen sin, fanger hele uttrykket og former klangen. Det er ingenting som er polert eller kalkulert når Vilde Frang spiller, alt i musikken vises fram og treffer det stilistiske helt perfekt.» Visste du forresten at Vilde fikk Gramophone Magazines Classical Music Award for 2016? Nå vet du det. Hans Olav Brenner og Vilde Frang Bjærke på Friscena – en bedre avslutning på Resonansåret 2017 er det ikke mulig å få!

Comments are closed