Onsdag 11. oktober kl. 20.00: Opus 13 møter Marianna Shirinyan – Friscena

Pianisten Marianna Shirinyan er et levende eksempel på hvor internasjonal den klassiske musikkbransjen er. Hun er født i Yerevan i Armenia. Musikkstudier førte henne til Lübeck i Tyskland i 1999. Hennes helt spesielle sceneutstråling vakte raskt oppmerksomhet, og i 2006 fikk hun sitt definitive internasjonale gjennombrudd da hun vant hele 5 ulike priser i den internasjonale ARD-konkurransen i München. Hun bor nå i Danmark med mann og barn, hvor hun har mottatt både den Danske kritikerprisen og Dansk Radio P2’s artistpris. Høsten 2015 ble hun i konkurranse med over 50 andre tilsatt som klaverprofessor ved Norges musikkhøgskole, og vips så har hun også blitt en viktig brikke i utviklingen av norsk musikkliv. Der spirer og gror det som kjent som aldri før. Den unge strykekvartetten Opus 13, med utspring fra Barratt Due musikkinstitutt, er et kroneksempel på akkurat det. Sonoko Miriam Shimano Welde og Edvard Erdal – fiolin, Michael Grolid – bratsj og Frida Tharaldsen Skaftun – cello, kombinerer blodig seriøsitet og ungdommelig spilleglede på forbilledlig vis, og etter at vi hørte kvartetten under Valdres sommersymfoni 2016, i musikalsk møte med nettopp Marianna Shirinyan, var vi ikke i tvil: Denne konstellasjonen MÅ til Resonans. Og slik ble det.

Comments are closed