Onsdag 15. mars, kl. 20.00 Jan Erik Vold med Ellen Bødtker, Arve Henriksen og Eirik Raude – Friscena

Underfundig balansekunst mellom poesi og musikk. En stemme, harpe, trompet. Og perkusjon. Det finnes sangere som synger og poeter som resiterer. Og så finnes Jan Erik Vold, hele Norges lyriker, essayist, oversetter, kulturdebattant og plateartist, som sammen med musikere har utviklet en helt egen sjanger. Her smelter ord og toner sammen i en millimeterpresis balansekunst av frasering, timing og klang. En felles turne i Japan startet samarbeidet mellom Vold og harpisten Ellen Bødtker. På togreiser gjennom Japan leste de poesi sammen, og Bødtker oppdaget et slektskap mellom harpens asiatiske klangverden og Jan Erik Volds haikudikt. Samspillet dem imellom utviklet seg videre til det kritikerroste albumet ”Sommeren der ute”. «Jan Erik Volds ord gnistrer av gyllen harpeklang», skrev Fredrik Wandrup i Dagbladet. Terje Mosnes fulgte opp med «Perfekt poetisk balanse». Undring og varme, natur, mennesker og sommer. Med Bødtkers vakre harpeklanger, trompetisten Arve Henriksens glideflyktende toner og perkusjonisten Eirik Raudes fargerike klangpalett blir dette velvære som bare en varm og underfundig sommer kan gi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *